top of page

Vi framtidssäkrar
era fastigheter

För att effektivt förvalta en byggnad behöver rätt personer ha tillgång till rätt information, vid rätt tidpunkt. Vårt jobb är att se till att er data kan flöda fritt genom verksamhetens alla delar.

 

Tillsammans med progressiva fastighetsägare och passionerade förvaltningshjältar förändrar vi branschen från grunden och gör förvaltning enkelt med digitala verktyg. 

 

Tekniken bygger på digitala innovationer från andra branscher, som har anpassats för att möta fastighetsbranschens unika behov, med bland annat 3D-kartläggning av byggnader och BIM-kompabilitet. 

Nils Berglund och Conrad Wahlén, grundare av Vyer.

Hej, här är vi!

Axel Square.png

Axel Bühlmann

Kundansvarig
Antun Square.png

Antun Koncic

Full stack
Conrad Square.png

Conrad Wahlén

CTO & Front-end
Henrik Square.png

Henrik Letsch

Kundansvarig
Jacob Square new.png

Jacob Stjerngren

BIM-specialist
Klara 2.png

Klara Skoglund

Affärsutvecklare
Kristian Square.png

Kristian Pålsson

BIM-specialist
Lara_edited.jpg

Lara Ste-Croix Courchesne

UX/UI Design
Lina square portrait.png

Lina Näsman

BIM-specialist
Lennart Square.png

Lennart Liberg

Back-end & API
Nils Square.png

Nils Berglund

VD & Kundansvarig
Paul Square.png

Paul Mihai

Front-end
Peter Square.png

Peter Nordlander

Senior 3D-utvecklare
Ralf ny.png

Ralf Guetjes

Produkt & Design
Sandra Square.png

Sandra Eriksson

Kommunikationsansvarig
Sophie Square.png

Sophie Vikman

BIM-specialist
Tova Square.png

Tova Folbäck

BIM-specialist

Häng med på vår resa!

Vårt snabbväxande team brinner för digitalisering och utmaningen att hjälpa en komplex bransch att få tillgång till beprövade innovationer. 

Vill du vara med om att bygga en produkt som formar framtidens fastighetsförvaltning? 

Häng med på Vyers resa!

Vyers historia

Nils Berglund tog fram den första byggstenen till dagens bolag under en kurs i spelprogrammering, kort därefter gick han ihop med Conrad Wahlén och grundade Vyer Technologies AB 2016. Under de första åren jobbade de med ett fåtal kunder för att förvärva en grundläggande förståelse för fastighetsbolagens behov, samt skräddarsy teknik med förmågan att lösa deras utmaningar. 2024 består Vyer av 17 anställda, med flera stora svenska fastighetsbolag som kunder. 

Conrad Wahlén och Nils Berglund, grundare av Vyer.

2016

Digitala tvillingar med potential att revolutionera fastighetsbranschen

Grundarna får upp ögonen för att förvaltare världen över är i stort behov av modernisering. De inser snabbt att programvaran de har skapat för att snabbt massomvandla ritningar till BIM (byggnadsinformationsmodeller) har potential att förändra hur en hel bransch arbetar med att ta hand om fastigheter. Med en ambition om att göra byggnadsinformation lika tillgänglig och sökbar som vår utomhusmiljö är idag bildar grundarna bolaget Vyer Technologies AB.

2017-2018

Innovationsmyndigheten Vinnova stöttar Vyer med 1 000 000 SEK

Med stöd från Vinnova bedriver Vyer ett framgångsrikt projekt där de påvisar hur BIM skapar värde i förvaltningen av fastigheter. De vidareutvecklar även Vyers digitala plattform som gör det möjligt för fastighetsägare att digitalisera informationsflöden i fastigheter och effektivisera sitt förvaltningsarbete. Bolagets lyckade tester väcker intresse hos nya kunder.

Läs mer om projektet här.  

Vyers medarbetare på kontoret på Regeringsgatan.
Vyer möjliggör massproduktion av BIM-modeller för förvaltning.

2019

Vyer får miljonbelopp från Smart Built – kartlägger lokaler till AI-forskare

Vyer får finansiering från Smart Built för att, tillsammans med Öreboporten Fastigheter, visa hur modern teknologi möjliggör massproduktion av BIM-modeller till en förvaltande organisation på kort tid. Resultaten delas med intressenter inom fastighetsbranschen, såväl som AI-forskare från Örebro Universitet. Läs mer om projektet här

2020

Vyer stänger sin första kapitalrunda – tar in 4,4 Mkr för att stärka teamet 

I kölvattnet av coronakrisen sker en svensk proptechboom där allt fler fastighetsägare inser nyttan och behovet av smarta lösningar. Vyers grundare tar tillfället i akt och växlar upp tempot.

 

I slutet av april stänger de en kapitalrunda på 4,4 Mkr. Pengarna går till att snabba på produktutvecklingen, anställa och att öka användartillväxten. Hösten 2020 består bolaget av sex stycken medarbetare.

Hösten 2020, Vyers sex medarbetare på kontoret på Kungsholmen.
Nils Berglund, vd på Vyer och Staffan Unge, styrelseledamot hos Vyer.

2021

Vyer får in flera kunder och värvar kunnig fastighetsprofil till styrelsen

Fastighetsägare börjar i högre grad digitalisera för att nå mål kring klimatanpassning, kostnadsbesparing och effektivisering. För Vyer innebär det nya kunder, samt att flera befintliga väljer att skala upp sin satsning på digitala tvillingar till hela beståndet. Bolaget värvar Staffan Unge, dåvarande partner på Slättö, till styrelsen för att stärka sin förvaltningskompetens. 

2022-2023

Vyer säkrar investering på 15 Mkr –
får backning av fastighetsexperter

Våren 2022 initierar Vyer ännu en investeringsrunda för att utöka teamet och möta branschens tilltagande efterfrågan. Grundarnas strävan efter expansion med lönsamhet gör att bland andra Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner, och Lennart Sten, vd på Svenska Handelsfastigheter väljer att investera (läs mer). I slutet av sommaren flyttar bolaget in i nya lokaler hos AGV Proptech Hub. Med en stärkt kassa inleder Vyer en intensiv rekryteringsfas, under kommande år växer teamet från 6 till 17 anställda (2024). 

Vyer-teamet på kontoret hos AGV Proptech Hub på Storgatan i Stockholm.
Smartbuilt Logo
Energimyndigheten Logo
Sting Logo
Vinnova Logo
Skapa Logo
bottom of page