top of page
Sök

All byggnadsinformation i ett fastighetssystem

Uppdaterat: 3 nov. 2020

SHACK15

SHACK15 förser människor världen över med välfungerande arbetsmiljöer. I slutet av 2019 öppnade de upp ett nytt kontorskollektiv i Ferry Building i hjärtat av San Francisco.


Utmaningar

Som förvaltningsansvarig ser Scott Jung till att allt som rör SCHACK15s anläggningar fungerar som det ska. Det innefattar en mängd olika arbetsuppgifter och byggnadsinformation att hålla koll på. Han oroar sig ofta över vad som skulle hända om han inte var där för att ta hand om allt.


Lösning

Genom att samla all byggnadsinformation i ett digitalt fastighetssystem kan Scott Jung sköta sitt arbete enklare och mer effektivt, dessutom har han säkerställt att hans unika kunskap finns tillgänglig för hela organisationen även när han inte är på plats.


 

Förvaltningsansvarig ser stort behov av digitalisering:“Jag kan inte vara den enda med all kunskap”’


San Francisco är känt som en stad i framkant när det gäller teknik och innovation, men fastighetsbranschen ligger efter menar Scott Jung, 50. Enligt om honom hänger användandet av system för fastighetsförvaltning på om enskilda företag är progressiva eller inte.

– Det finns några framåttänkande fastighetsägare, men många har kört fast i gamla hjulspår, säger han.


Scott Jung har arbetat med Ferry Building sedan 2006. Han började som förvaltningsansvarig för ett finansbolag men bytte nyligen arbetsgivare till SCHACK15.


Företaget ligger i den norra delen av den ikoniska byggnaden och inhyser ett kontorskollektiv på 4273 kvadratmeter. Scott ser till att allt fungerar smidigt i fastigheten.


– Mitt jobb kan vara allt från att hjälpa någon få kortaccess till dörrarna, till att säkerställa att lamporna, högtalarna och säkerhetskamerorna fungerar, eller att internetuppkopplingen är bra nog. Jag är också den som har kontakt med byggnadsingenjörer när någons kontor är för kallt eller varmt. Det är oftast ganska rörigt, säger han.


Att känna till byggnaden är en fördel i hans arbete. Trots det oroar han sig ofta över vad som skulle hända om han en dag inte är på plats för att ta hand om allt.


– Om jag blir påkörd av en buss, kommer någon att kunna förstå vad som finns där? Jag tänker ofta på det i min yrkesroll. Jag kan inte vara den enda med all kunskap.


Detsamma gäller förstås om han vill åka på semester, eller flytta.


Förvaltande organisationer är generellt ofta beroende av enskilda individers kunskap, vilket gör dem sårbara. Scott ser ett kritiskt behov av att digitalisera byggnadsinformation och samtidigt se till att externa parter kan få tillgång till den.


– Jag vill kunna ta semester, jag gillar att vara ledig och inte bli inkallad när det händer saker. Att ha en digital informationskarta på plats, så att alla andra inte är beroende av mig, är otroligt.


Att använda Vyer-plattformen

SCHACK15 började använda Vyer-plattformen för digital fastighetsförvaltning i början på 2020. Scott har sedan dess lagt till mängder av information om byggnaden i en 3D-modell av deras anläggningar. Bland annat har han kartlagt komponenter som låscylindrar, säkerhetskameror, kortläsare, högtalare och belysningsarmaturer.


– Att kunna söka efter information som jag lagt till, dokument och bilder dessutom, är banbrytande.


Han är positivt överraskad av hur enkelt systemet är att använda i jämförelse med de IT-system han stött på tidigare.


– Vyers system är extremt användarvänligt. Hade jag lämnat över det till min 79-åriga mamma hade hon nog kunnat lära sig att använda det själv, säger Scott.


Att ha all byggnadsinformation samlad på en plats har redan gjort hans jobb enklare och mer effektivt.


– När vi började använda systemet insåg jag inte hur användbart det här verktyget skulle vara för hela spektrumet av saker jag hanterar. Om jag någonsin byter jobb skulle jag allvarligt överväga att ta det med mig, oavsett var jag skulle.

Comments


bottom of page