top of page
Sök

Familjebostäder tecknar avtal med Vyer avseende digitala tvillingar


Familjebostäder i Göteborg tecknar avtal med Vyer gällande leverans av digitala tvillingar för drift och förvaltning. Nowadays Digital kliver in som projektledare för att stötta organisationens långsiktiga digitaliseringsarbete.

– Det känns jättekul att äntligen få komma igång, säger Jenny von Sydow, projektledare på Nowadays.


Familjebostäder i Göteborg grundades på 1950-talet. Idag äger och förvaltar det allmännyttiga bostadsbolaget cirka 20 000 hyresrätter och bostäder med fokus på att skapa trygga, trivsamma och klimatvänliga boenden. För att möjliggöra fortsatt utveckling inleder Familjebostäder nu ett digitaliseringsprojekt.


Först ut är Kustgatan 3 som har försetts med en digital tvilling från Vyer. Med start under hösten kommer medarbetarna att börja arbeta med verktyget i drift och förvaltning. Digitalbyrån Nowadays leder arbetet.


– Vi ser fram emot att samarbeta med Familjebostäder och Nowadays. Drifttekniker och förvaltare har en stressig vardag som det är, därför tror vi på idén att ta in extra stöd i den digitala transformationen, säger Nils Berglund, vd på Vyer.


Vyers mobila plattform gör det möjligt att besöka byggnader virtuellt för att hitta information om utrymmen, utrustning, felanmälan och aktiviteter på distans. Att exempelvis kunna ta reda på vilka reservdelar som behövs för en åtgärd på distans sparar både tid, pengar och miljö genom färre transporter.


Plattformen ger också medarbetarna verktyg för att själva dokumentera information när de befinner sig i byggnaderna. Det gör det enkelt att med hjälp av den egna organisationen hålla både ritningar och annan data uppdaterad över tid.


Om Familjebostäder Familjebostäder är ett av de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg. Med ett bestånd på 449 fastigheter (2021) förvaltar bolaget cirka 20 000 lägenheter.


Om Vyer.com

Vyer grundades 2016. Det Stockholmsbaserade proptechbolaget tillhandahåller en SaaS-plattform (Software As A Service) som hjälper fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar.

Comments


bottom of page