top of page
Sök

Proptechbolaget Vyer antagna till acceleratorprogram för hållbara fastigheter i New York

Nils Berglund, vd på Vyer, deltar i acceleratorprogrammet Skyline 2024.
Nils Berglund, vd på Vyer, deltar i acceleratorprogrammet Skyline 2024. Foto: Vyer

Proptechbolaget Vyer är ett av åtta utvalda svenska tillväxtbolag som får en introduktion till den amerikanska fastighetsmarknaden genom acceleratorprogrammet Skyline. Programmet arrangeras av svenska Energimyndigheten i samarbete med Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York (SACCNY) och Build Edison. 


Skyline-programmet startades i syfte att påskynda den gröna omställningen i New York genom internationell samverkan. Initiativet ger svenska företag, med lösningar som kan bidra till resurs- och energieffektiva byggnader, chansen att ge sig in på den amerikanska marknaden.


Genom programmet får deltagande bolag kunskap och stöd, såväl som möjligheter att nätverka med nyckelspelare inom den svenska och amerikanska fastighetssektorn.


Proptechbolaget Vyer är ett av åtta svenska bolag som nu har antagits till den andra upplagan av programmet, som löper från juni till november 2024. 


– Det känns oerhört roligt att få möjligheten att delta. SACCNY och Energimyndigheten har satt ihop en fullspäckad agenda med workshops och tillfällen att träffa flera internationella fastighetsbolag i New York, lära oss mer om deras utmaningar och visa upp hur våra lösningar hjälper svenska fastighetsbolag, säger Nils Berglund, vd på Vyer. 


Byggnaderna i New York City står idag för över 70 procent av stadens CO2-utsläpp. Under Bilden-administrationen har USA fastställt ett flertal mål för att nå nettonollutsläpp år 2050. 


Inflation Reduction Act (IRA) såväl som lokala klimatlagar har öppnat upp för att skapa en mer grön och energieffektiv infrastruktur, samt bidragit till ett ökat intresse för kompetens och innovation inom fastighetssektorn.


– Fler fastighetsägare vill snabbt införa ny och skalbar teknik för att optimera verksamheten. Det är spännande att se hur lagstadgade klimatmål ger drivkraft till fastighetsbranschens digitalisering. säger Nils Berglund, vd på Vyer. 


Om Vyer Proptechbolaget Vyer hjälper fastighetsägare att samordna och tillgängliggöra förvaltningskritisk information i webbaserade 3D-ritningar (digitala tvillingar). Den digitala plattformen möjliggör virtuella byggnadsbesök för en högre grad av förvaltning på distans, såväl som datadrivna förebyggande åtgärder för en mer effektiv och hållbar drift och förvaltning. Läs mer på https://www.vyer.com/

Om Skyline

Acceleratorprogrammet Skyline riktar sig till svenska företag med produkter eller lösningar som kan bidra till resurs- och energieffektiva byggnader i New York och ett minskat klimatavtryck. Läs mer om Skyline hos Energimyndigheten och se vilka bolag som deltar 2024.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page